Tekst objavljen: 11.10.2016 12:25        


Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da je u okviru Godine preduzetništva od 16 milijardi dinara do sada odobreno 9,5 milijardi i najavio da će u narednoj godini biti izdvojeno još više novca iz budžeta za podršku preduzetništvu.

U 2017. još više novca iz budžeta za preduzetništvo

"Za sledeć godinu, a već smo imali sastanke sa Ministrastvom finansija i premijerom Aleksandrom Vučićem, omogućićemo i znatno veća sredstva iz budžeta", rekao je Knežević na konferenciji o malim i srednjim preduzećima, koju organizuje Švajcarsko-srpska trgovinska komora.

Knežević je, takođe, rekao da Srbija primenjuje Stategiju za podršku razvoju MSP i preduzetništva od 2015. do 2020, kao i da je cilj da se do 2020. otvori više od 100.000 novih radnih mesta.

"Možda to izgleda nekom previše optimistički, ali očekujemo da suzbijemo sivu ekonomiju i taj rezultat je vrlo ostvarljiv", naglasio je Knežević.

Ministar privrede je kazao da su u okviru Godine preduzetništva u 2016. organizovane besplatne obuke za privrednike, koje je prošlo više od 11.000 polaznika.

To dokazuje, kako kaže, da je država uspela da ih ohrabri da se osmele i uzmu sudbinu u svoje ruke i upuste se u biznis.

On je podsetio da se od oko 16 milijardi dinara iz budžeta podrške preduzetništvu u 2016. godini, oko 4,4 milijarde dinara daje bespovratno.

"Do sada je odobreno 9,5 milijardi dinara, ali imamo još zahteva i do kraja godine ćemo uspeti da realizujemo sva sredstva", kazao je Knežević.

On je naveo da u Srbiji ima oko 350.000 malih i srednjih preduzeća sa oko 850.000 radnih mesta.
Knežević je rekao da je cilj da u Srbiji sektor MSP učestvuje, kao što je to slučaj u Švajcarskoj, sa više od 30 odsto u BDP-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mala i srednja preduzeća razvoj preduzetništva pomoć preduzetnicima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana