Tekst objavljen: 26.10.2018 13:23        


"Car:Go" vozači partneri ostaće bez posla jer su na dnevni red Skupštine Srbije stigle izmene Zakona o prevozu putnika, kaže direktor CarGo Vuk Guberinić.

Taksisti pobedili, "Car:Go" vozači ostaju bez posla

Kako je rekao, na ovaj način se želja taksista ostvarila. Guberinić je istakao da će izmenama Zakona građane moći da prevozi samo taksi, a time će biti oštećeni korisnici usluge prevoza, jer će kvalitet usluge opasti, a cena prevoza skočiti.- Mi to ne želimo. CarGo želi da ponudi povoljnu i bezbednu uslugu građanima Beograda - izjavio je Guberinić.On dodaje da se nada da do toga neće doći jer ni njima kao tehnološkoj kompaniji, ni njihovim partnerima neće biti dozvoljeno da voze po gradu, odnosno, objašnjava, to će moći da rade isključivo licencirani taksi vozači.Planirali da uvedu hibridnavozila- Ono što mi nudimo je dobro za naše građane, prevezli smo preko milion putnika za ove tri godine, od čega je 20 odsto bilo stranaca. Želimo i dalje da unapredimo našu uslugu, hibridnim vozilima koji ne zaguđuju grad, da pokažemo da hoćemo da zaštitimo i grad i našim klijentima da pružimo bolju uslugu, a to ovim zakonom sve može da nestane, a kako smo porodični ljudi, tako i porodice bez prihoda - upozorava Guberinić.

On apeluje na poslanike da glasaju po savesti.- Ne tražimo nikakvu pomoć od države, nikakve kredite ni podsticaje. Mi samo tražimo da nas pustite da radimo. Kao što taksisti mogu da rade, tako i mi tražimo fer i jednake uslove za rad - istakao je on, i dodao da se Ministarstvo saobraćaja oglušilo na njihovu inicijativu da učestvuju u raspravi.Pokrenuli biznis u ZagrebuGuberinić kaže i da su se nadali da izmene Zakona neće stići u Skupštinu posle izveštaja Komisije za zaštitu konkurencije, predatog u julu. U njemu piše i da bez uslova za otvaranje tržišta za alternativne vrste prevoza putnika, učesnici koji su već aktivni na njemu nemaju podstrek za dalje unapređenje usluge, a potrošačima se smanjuje izbor i pružaju manje kvalitetne usluge uz više cene.

U međuvremenu, "Car:Go" je lansirao svoju uslugu u Zagrebu. Guberinić je za hrvatske medije rekao da je CarGo u Hrvatskoj prisutan putem lokalnog partnera koji je zadatak lansiranja tržišta preuzeo na sebe. U pitanju je Stefan Šurlan, mladi preduzetnik i dugogodišnji partner Ubera u Hrvatskoj.Komentarišući veliku konkurenciju poput Ubera koji je u prestonici Hrvatske još ranije dostupan, Guberinić smatra da je ovakva konkurencija dobra stvar – kako za tržište, tako i za same klijente jer će uvek biti više slobode, samim tim što ima više izbora. On između ostalog kaže da je "Car:Go" aplikacija za hrvatsko tržište odlično lokalizovana i da što se tehničkih karakteristika tiče, može da odgovori na sve zahteve čak i natprosečnih korisnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
taxi vozači posao CAR:GO

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana