Tekst objavljen: 31.05.2015 13:05        


Međunarodna unija za telekomunikacije ITU, objavila je statističke podatke koji potvrđuju da je u prethodnih 15 godina došlo do sve većeg usvajanja informaciono-komunikacionih tehnologija, čime se, kako je ocenila, otvara put velikim perspektivama socio-ekonomskog razvoja.

Sve veća primena IT put ka ekonomskom razvoju

Prema statističkim podacima ITU, specijalizovane institucije Ujedinjenih nacija za informaciono-komunikacione tehnologije (ICT), u svetu je registrovano više od sedam milijardi pretplata na mobilnu telefoniju, dok ih je 2000. godine bilo samo 738 miliona.

Broj internet korisnika je dostigao 3,2 milijarde, od čega je dve milijarde registrovano u zemljama u razvoju.
Vezano za stopu prodora interneta, ITU je registrovao da se on za 15 godina povećao sedam puta, sa 6,5 na 43 odsto svetskog stanovništva.

Procenat stanovništva koji imaju pristup web-u u svojim domovima se povećao, s 18 odsto koliko je to bilo 2005. godine na 46 odsto ove godine.

ITU predviđa da će 2015. godine 69 odsto svetskog stanovništva imati pristup mobilnoj 3G mreži velikog dometa, dok je 2011. godine procenat bio 45 odsto, objavljeno je danas na web portalu www.developpez.com.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
informacione tehnologije it sektor mobilni korisnici internet razvoj internet korisnika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana