Tekst objavljen: 22.01.2014 16:21        


Telekom Srbija bi, prema odluci Skupštine i Izvršnog odbora, građanima trebao da 27. februara isplati dividendu u bruto iznosu od 9,46 dinara po akciji. Približna neto vrednost koju će po osnovu dividende dobiti svaki akcionar Telekoma Srbija je oko osam dinara po akciji koju poseduje.

Svakom uskoro stiže po 250 dinara dividende od Telekoma

Kako prenosi agencija Tanjug, Skupština Telekoma Srbija na sednici održanoj 18. decembra donela je odluku o isplati dividende akcionarima ovog preduzeća u iznosu od 7,57 milijardi dinara, odnosno u bruto iznosu od 9,46 dinara po akciji.

Ukupni bruto iznos dividende za akcionare kojima se isplata vrši preko Centralnog registra hartija od vrednosti je 2,07 milijardi dinara.

U pitanju je privremena dividenda (međudividenda) čija se isplata, shodno Zakonu o privrednim društvima, može izvršiti na osnovu odluka nadležnih korporativnih organa u bilo koje vreme između redovnih sednica Skupštine.

Akcije su građanima podeljene u maju 2012. godine i svi koji su ostvarili to pravo, njih oko 4,8 miliona, već imaju po 31 akciju Telekoma Srbija, pa bi ukupan iznos dividende mogao da iznosi oko 250 dinara.

Do sada su vlasnicima besplatnih akcija uplaćene tri dividende. Dve je isplatio Aerodrom "Nikola Tesla" u neto iznosu od 25,87 i 10,84 dinara za jednu akciju, a jednu NIS - u neto iznosu od 321,64 dinara za pet besplatnih akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija akcije akcionari podela besplatnih akcija besplatne akcije berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana