Tekst objavljen: 02.01.2020 17:00        


Vlada Švajcarske će podržati dalji razvoj mreže naučno-tehnoloških parkova u Srbiji tako što će donirati 3,75 miliona švajcarskih franaka tokom naredne četiri godine, prenosi portal Netokracija

Švajcarska vlada donira skoro 4 miliona franaka za naučno-tehnološke parkove u Srbiji

Opšti cilj projekta „Tehnopark Srbija 2 - podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova" je povećanje izvoza domaćih visokotehnoloških kompanija.

Prethodni projekat, uz čiju podršku je uspostavljen i razvijen Naučni-tehnološki park Beograd, takođe je finansirala VLada Švajcarske Konfederacije.

Novac iz novog projekta biće usmeren na razvoj naučno-tehnoloških parkova u Nišu i Čačku, odnosno na obezbeđivanje početnog kapitala za starrtape u najranijoj fazi razvoja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Memorandum o implementaciji ovog projekta potpisaće ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Mladen Šarčević i ambassador Švajcarske u Srbiji Filip Gue sutra u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Vlada Republike Srbije je u prvoj polovini ove godine za izgradnju i opremanje regionalnih inovacionih startap centara namenila 220 miliona dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
3 miliona franaka naučno tehnološki parkovi vlada švajcarske donacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana