Tekst objavljen: 21.04.2017 9:10        


BEOGRAD, 21. aprila (Tanjug) - U Privrednoj komori Srbije će u utorak, 25. aprila, biti predstavljena studija koja mapira barijere u preduzetništvu mladih u Srbiji, koju je uradio Centar za visoke ekonomske studije (CEVES) pod pokroviteljstvom Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje. 

Studija o barijerama u preduzetništvu mladih u Srbiji

Kako je saopšteno iz PKS, budući da se u okviru aktivnosti Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje poseban akcenat stavlja na mlade ljude i na preduzetništvo, zajedno sa CEVES-om je izrađeno mapiranje koje prikazuje konkretne barijere u preduzetništvu mladih ljudi u Srbiji, na institucionalnom, pravnom i finansijskom nivou.

Osnovni cilj mapiranja predstavlja unapređenje diskusije i razmene o aktuelnim privrednim temama u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Sama studija, odnosno mapiranje, daju samo pregled aktuelne situacije. Dalje korake i zaključke trebalo bi zajednički razraditi u jednom otvorenom dijalogu. Pri tome se, pre svega, radi o pitanju šta sve može biti preduzeto kako bi veći broj mladih krenuo u pravcu preduzetništva i kako se oni na tom putu mogu podržati.

Studija je namenjena donosiocima odluka, stručnoj javnosti, kao i svim ostalim zainteresovanim stranama. Nakon prezentacije studije biće održana panel diskusija, navodi se u saopštenju PKS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana