Tekst objavljen: 08.05.2019 9:50        


Misija MMF će preporučiti da se cena struje od leta koriguje do pet posto, jer je analiza Svetske banke za prethodnu godinu pokazala da je srpski kilovat među najjeftinijim u Evropi, piše Blic.

Struja poskupljuje od leta?

List navodi da postoje indicije da će srpska strana, zbog socijalnih uslova, insistirati na tome da to bude manje, odnosno oko tri posto.

Koliki će tačno procenat bit znaće se nakon pregovora sa misijom MMF, koja u Srbiju dolazi u petak,10. maja, a predvodiće je novi šef Jan Kes Martejn, piše list.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Izvor Blica blizak MMF tvrdi da ovog puta EPS, ali ni srpska pregovaračka delegacija neće moći da izbegnu priču o korekciji cene struje, iako je zvanično najavljeno da će teme pregovora biti strukturne reforme u javnim preduzećima.

1 komentar

  1. User image
    Jovan Mitrović 08.05.2019 12:51

    Ne zbog troškovnika proizvodnje, nego zbog toga što je najjeftinija. A da li ta Svetska banka uzima u obzir i primanja stanovništva kod ovakvih predloga? Primanja stanovništva u odnosu na cenu struje kod nas i tamo gde je skuplja? Neka bude isti odnos pa da vidimo gde je cena. Koliko nemac, Francuz ili neki stanovnik Evrope, kilovata može da kupi za svoju platu?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jan Kes Martejn Elektroprivreda Srbije (EPS) EPS struja skuplja struja misija MMF MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana