Tekst objavljen: 18.04.2017 8:34        


NJUJORK, 18. aprila (Tanjug) - Investiciona banka Goldman Saks ostvarila je u prvom kvartalu ove godine dobit od 2,3 milijarde dolara, što je za 80,2 odsto više nego u istom lanjskom periodu, ali su slabi rezultati u trgovanju podbacili u odnosu na očekivanja analitičara, zbog čega su akcije ove finansijske kuće danas skliznule naniže. Zarada po akciji iznosi 5,15 dolara, što je ispod 5,31 dolara koliko su procenjivali analitičari Volstrita.

Strelovit skok dobiti Goldman Saksa, ali akcije pale

Na skok dobiti u prvom tromesečju, delom je uticala računovodstvena izmena kod naknada zaposlenih po osnovu akcija, čime su smanjeni izdaci za porez za 475 miliona dolara, izveštava agencija Frans pres.
Prihodi su porasli za 26,6 posto, na 8,0 milijardi dolara.

Goldman je saopštio da su rezultati u poslovanju sa korporativnim klijentima bili osrednji, uz neto prihode u padu za dva procenta u poređenju sa prvim kvartalom prošle godine.

Bolji poslovanje zabeleženo je u sektoru investiranja i kreditiranja, gde je ostvaren veliki skok prihoda zahvaljujući rastu cena hartija od vrednosti i većim neto prihodima od kamata zbog viših kamatnih stopa.

Akcije Goldman Saksa su pale 2,6 posto, na 220,30 dolara u trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana