EUR 117,57 USD 104,16 CHF 110,42

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 06.07.20. :: 117.5741 rsd

Tekst objavljen: 18.06.2019 13:40        


Država će stajati iza svojih privatnih stručnjaka i promovisati zdravstveni turizam. U Srbiji postoje veliki potencijali za razvoj zdravstvenog turizma i zato je važno raditi na promociji ordinacija koje ispunjavaju sve potrebne standarde, a kod nas je sve kriterijume do sada ispunilo oko 60 zdravstvenih ustanova, rečeno je na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa partnerima na projektu razvoja i unapređenja zdravstvenog turizma.

Stranci hrle u Srbiju zbog zdravstvenog turizma: Oko 60 ordinacija već ispunjava sve standarde

Tom prilikom četiri nove zdravstvene ustanove dobile su sertifikate o ispunjenim uslovima i standardima za učešće u projektu razvoja i promociji zdravstvenog turizma u Srbiji.

- Srbija ima ozbiljnu perspektivu i resurse. Ovo je dobro za sve građane Srbije. Mi garantujemo za kvalitet ordinacija. Želimo da promovišemo privatne klinike, uložili su novac, želja im je da proširuju kapacitete i da ima sve više pacijenata, a samim tim i što boljih rezultata, odnosno da hotelijeri imaju više gostiju, avio-prevoznici što više putnika koji će obilaziti važne turističke atrakcije - rekao je Lončar i dodao da su retke države koje stoje iza svojih privatnih ordinacija i stručnjaka.

Ministar je najavio da će se raditi na promociji ordinacija koje ispune standarde, te da da će uskoro biti pokrenuta aplikacija na Gugl storu sa informacijama o ordinacijama koje postoje u Srbiji, a koje strani gosti mogu posetiti radi potrebnih tretmana i intervencija.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta Aleksandar Seničić rekao je da je važno da postoji sve veće interesovanje za uključivanje privatnog sektora kada je ova oblast u pitanju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zdravstveni turizam privatne klinike Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.4

ostavite komentar