Tekst objavljen: 05.07.2017 13:57        


U medijima se u protekloj nedelji mogla pročitati vest o kamatnoj stopi na dugoročnu štednju u evrima od čak dva odsto koju je ponudila Opportunity banka, pozivajući sve građane da novac za štednju polože upravo u toj banci.

Štednja u evrima ponovo isplativa

S obzirom na to da značajno padaju kamate na štednju u svim bankama koje su svoje ponude i akcije skoro potpuno preusmerile na kreditne proizvode namenjene stanovništvu, ovo je jedinstvena ponuda na srpskom bankarskom tržištu. Podsećanja radi, kamate za štednju u evrima trenutno uglavnom idu do svega 0,90 odsto.

U Opportunity banci navode da je sada potražnja za kreditima sve veća i da je to osnovni razlog zašto su podigli kamatne stope za depozite u evrima, jer je za njih to povoljniji izvor finansiranja od drugih.

Istraživanja pokazuju da velik broj ljudi u Srbiji i dalje novac čuva u „slamaricama“ ili na svojim tekućim računima, a ima i onih koji ulažu u nekretnine, što je znatno rizičnija opcija od oročene štednje u banci. Banke su uglavnom prilagodile svoje ponude, te u skoro svakoj banci možete podići novac i pre isteka oročenja ili imati mesečnu isplatu kamate. Koliko će se ostale banke i kamatama potruditi da dodatno motivišu građane na pametnu štednju, ostaje da se vidi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Opportunity banka evro kamate na štednju štednja u evrima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana