Tekst objavljen: 20.01.2014 14:35        


Kako pišu Novosti, prošle godine u Srbiji je prodato tek nešto više od 22.000 novih automobila, ali je zato svaki deseti iz kategorije „luksuznih“ sa cenom od 30.000 do gotovo 350.000 evra.

Štedite svaki dinar 73 godine i kupićete i vi ovaj auto

Novosti dalje objašnjavaju da bi neko ko mesečno u koverti prima oko 400 evra, koliko je prosečna plata u Srbiji, morao da radi skoro 73 godine i da pritom ni paru ne potroši „sa strane“ da bi kupio ovakvo vozilo.

Preciznije, za najskuplji „mercedes SLS AMG kupe“ koji je početkom prošlog marta kupljen na Salonu automobila u Beogradu, vredan 345.000 evra, bilo bi potreebno 875 prosečnih plata u Srbiji.

Ekonomska kriza u Srbiji, zato, nije zabrinula prodavce najskupocenijih vozila pa samo tri najveća brenda BMV, Mercedes i Audi prodaju oko 1.500 vozila godišnje.

Istovremeno, kada tržište automobila svedemo na realnije nivoe, prosečna vrednost kredita za kupovinu automobila za koju su aplicirali korisnici Kamatica Marketa iznosi oko 8.000 evra.

PROČITAJTE: KAKO KORISTITI KAMATICA MARKET


Da je i to za prosečni srpski džep pust san pokazuje i to što se u Srbiji najviše kupuju polovni automobili stari od 10 do 12 godina, po mogućstvu nemačke proizvodnje, ali ne treba zaboraviti da u prodaju ima i "polovnjaka" po ceni od 143.000 evra.

Tražite najpovoljniji auto kredit? Evo rešenja!


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina automobila prodaja automobila novi automobili polovni automobili polovnjaci polovnjak automobili automobil Srbija luksuzni automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana