Tekst objavljen: 20.04.2018 14:40        


Identični automobili marke Fiat 500 L crvene boje, potpuno novi iz fabrike, masovno se ovih dana prodaju preko specijalizovanih auto oglasa, a u razgovoru sa prodavcima saznajemo da su u pitanju vozila dobijena u prethodna dva meseca u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Šta srećni dobitnici rade sa dobijenim automobilom?

Ovi automobili voženi su samo nekoliko kilometara, tek toliko koliko je moralo dok su srećne dobitnike snimale televizijske kamere pri preuzimanju, a već sutradan su stavljeni na prodaju. Pozvali smo prodavce koji su nam potvrdili ovu priču.

- Auto je potpuno nov. Nije moj, to supruga i svastika prodaju, a mene su zadužili da se javljam na pozive. Kola su dobijena u nagradnoj igri. Nisu vožena uopšte, samo su skinuta sa kamiona. Ustvari, napravljen je jedan počasni krug kad je snimala televizija - kaže za "Blic" jedan od prodavaca iz unutrašnjosti Srbije.On objašnjava da ne postoji nikakva zabrana prodaje ovog automobila.

- Napravimo kupoprodajni ugovor, prenos košta od 32.000 do 35.000 i overi se kod notara. Cena automobila je bila 10.000 evra ali ću da spustim na 9.700 ako ste zainteresovani - priča nam prodavac.

Na sledećem oglasu identična priča, a i cena je slična, "deset hiljada, ali ako ste ozbiljan kupac možemo možda još malo da spustimo cenu".

"Nisu vožena uopšte"

- Kola su moji roditelji dobili na nagradnoj igri, nova su i nisu vožena uopšte. Oni imaju automobil kojim su zadovoljni, a ovaj prodaju da novac ulože u nešto drugo. Automobil ima garanciju dve godine - objašnjava muškarac koji se javio na telefon iz drugog oglasa.

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" sa fiskalnim računima i slipovima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om u okviru Godine borbe protiv sive ekonomije, ukupno će biti podeljeno sto ovih automobila, a ostala su još dva izvlačenja (21. i 28. aprila), tako da će sudeći prema dosadašnjem iskustvu oglasi još neko vreme biti zatrpani ovim automobilima. Srećni dobitnici imaju različite motive zašto prodaju automobile koje su dobili, a uglavnom je razlog taj što već imaju kola, pa ova mogu da prodaju za više novca koji im treba za nešto drugo.

- Neverovatno je da smo supruga i ja kupili automobil nedelju dana pre nego što smo ovaj dobili na nagradnoj igri. Sad smo oba stavili u oglas pa koji se prvi proda, a drugi ćemo da zadržimo - kaže jedan od prodavaca.

Inače, cena svih ovih automobila u oglasima je oko 10.000 evra, porez na njih je platila država, tako da kupcu ostaju troškovi prenosa vlasništva i registracije. Kod ovlašćenih distributera ovakav model automobila sa PDV-om košta 13.400 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dobitnici automobila Uzmi račun i pobedi fiat 500L automobili nagradna igra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana