Tekst objavljen: 25.09.2016 11:30        


Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje oko 200.000 mladih je nezaposleno, izjavio je danas menadžer vladinog tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Ivan Sekulović.

Srbija u evropskom vrhu po nezaposlenosti mladih

To je 36 odsto i taj procenat svrstava Srbiju u sam evropski vrh nezaposlenosti mladih, istakao je Sekulović i najavio da će vlada praviti jasne planove kako da nezaposlenost dostigne evropski nivo od 15 odsto."

U poslednje dve godine imamo pozitivne trendove, ali oni nisu održivi jer mladi planiraju posao u svetu", rekao je Sekulović za RTS. Kako je podvukao, mora se olakšati prelaz mladih iz sveta obrazovanja u svet rada.

"Pokušaćemo da napravimo partnerstvo između obrazovnih institucija i privatnika", naveo je Sekulović. Sekulović je oodsetio i da se već nekoliko godina sprovode aktivne mere politike zapošljavanja, ali da one ne daju efekte, te da su budžetska ulaganja nedovoljna."

U uslovima kada je makroekonomska stabilnost ostvarena, imamo prostor da ulažemo u nove modele - studentske prakse, studentske poslove, partnerstva sa biznis-zajednicom. Ovo se tice i resora prosvete, privrede, finansija", istakao je Sekulović.

On je istakao da vlada pokušava da napravimo četitiri međuresorna tima koji će se baviti temama koje povezuju različite resore - povezivanjem Srbije sa Evropom i svetom, stvaranjem ekonomskih prilika za sve, ljudskim pravima i bezbednošću i pružanjem boljih usluga građanima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    tanja 25.09.2016 21:13

    Sve je izgubilo smisla! Sada je vreme " Kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara obogati" Ivo Andrić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nezaposleni NSZ mladi Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana