Tekst objavljen: 19.11.2020 16:10        


Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je Srbija među pet zemalja u svetu koje su najbolje podneblje za blokčejn eksperte

"Srbija među pet najboljih zemalja za blokčejn eksperte"

Čadež je na online konferenciji posvećenoj blokčejn tehnologiji i dodao da će Srbija u ovoj oblasti sarađivati sa Privrednom komorom Dubaija.

"Razgovarali smo o tome kako da se ova tehnologija približi ljudima i da se iskoristi u smanjenju troškova i podizanju produktivnosti", rekao je Čadež.

On je istakao da su Ujedinjeni Arapski Emirati jedna od najinovativnijih ekonomija sveta, gde se blokčejn tehnologija primenjuje u mnogim oblastima poslovanja, kao što su trgovina, praćenje lanaca snabdevanja, zaštita dokumenata.

"Nadam se da će današnji događaj rezultirati novim skupom na kome ćemo se baviti projektima koje možemo zajedno da razvijamo i da unapređujemo saradnju", kazao je Čadež.

Prema njegovim rečima, koncept 2021. u Dubaiju je nešto što može biti u skladu sa onim što se radi i u Srbiji.Čadež je podsetio i da blokčejn u ovom trenutku ima primenu svuda gde se nalazi bilo koja vrsta transakcija, a služi i kao alat za praćenje robe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On je naveo i da je Vlada Srbije prepoznala blokčejn tehnologiju kao najbrže rastuću granu IT sektora u Srbiji.

Predsednik Privredne komore Dubaija Hamad Buamim rekao je da su svi iz krize naučili da je tehnologija ključna za kompanije da prežive u ovom periodu.

"Verujem da će sadašnja kriza sa pandemijom koronavirusa ubrzati mnoge stvari u razvoju ove oblasti", naveo je Buamim.

Prema njegovim rečima, blokčejn za Dubai je veoma zanimljiva oblast, dodavši da je njihov cilj da mnoge državne servise i usluge realizuju i transformišu koristeći digitalizaciju i blokčejn tehnologiju.

"To će doneti mnoge koristi, u vidu ušteda, veće efikasnosti i brzine", zaključio je Buamim.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Marko Čadež Privredna komora Srbije blockchain blokčejn blokčejn tehnologije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana