Tekst objavljen: 29.04.2020 9:55        


Srbija je spremna da od 18. maja obnovi međunarodi vazdušni saobraćaj, ali tu odluku moramo koordinirati i uskalditi sa Evropom, izjavila je danas ministarka saobraćaja, građevinarstva i infratsrukture Zorana Mihajlović

"Srbija je spremna da od 18. maja obnovi međunarodni avio-saobraćaj"

Ona je u jutarnmjem programu RTS rekla da aerodromi širom Evrope rade, kao što je slučaj i u Srbiji, ali samo za specijalne letove i transport medicinske opreme, pa se otvaranje za početak međunarodnog prevoza putnika mora uskladiti na nivou cele Evrope.

Ako Evropa otvori svoje aerodrome, mi smo spremni da naši aerodromi u Beogradu, Nišu i Kraljevu budu otvoreni od 18. maja, najavila je Mihajlović.

Ona je naglasila da se pandemije nastavljenoi radovi na većini infrastrukturnih projekata u Srbiji i da je trenutno na gradilištima oko 3.700 radnika, a radi se na Moravskom koridoru, putu Kuzmin-Sremska Rača, dok je posle zastoja zbog pojave korona virusa i izolacije radnika sa gradilišta deonice autoputa Preljina – Požega taj posao ponovo nastavljen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Mihajlović je rekla da se intenziviranje radova na Moravskom koridoru očekuje krajem maja ili početkom juna jer je zbog pandemije deo mehanizacije još nije dopremljen u Srbiju.

Po njenoj oceni, kašnjenja u velikim infratsrukturnim i građevinskim projektima u Srbiji iznuđena okolnostima vanrednog stanja neće biti duža od jednog do tri ili četiri meseca.

Ona je objasnila da, bez obzira na vanredno stanje i okolnosti u vreme pandemije korona virusa, nema problema sa izadavanjem građevinskih i lokakcijskih dozvola jer se taj posao od uvođenja e-uprave „završava onlajn za tri do četiri dana“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
povratak avio saobraćaja 18 maj avio saobraćaj Zorana Mihajlović Srbija korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana