Tekst objavljen: 08.10.2016 11:30        


Saradnjom Telekoma i kompanije Huawei Srbija će, osim kvalitetnijih komunikacija, dobiti i uslugu "pametnog domaćinstva", izjavio je potpredsednik Huawei grupacije i predsednik te kompanije za centralnu i istočnu Evropu i nordijski region Tang Sjaoming.

Srbija će dobiti uslugu "pametnog domaćinstva"

On je, povodom početka projekta ALL-IP transformacije, koji će realizovati kompanije Telekom Srbije i Huawei, rekao da mu je izuzetna čast što prisustvuje predstavljanju tog projekta i podsetio da Telekom i Huawei imaju saradnju već deset godina.

On je rekao da Huawei donosi najnoviju tehnologiju srpskom narodu.

"Želim najsrdačnije da izrazim zahvalnost svima koji su nam pružili podršku, posebno želim da zahvalim premijeru Vučiću na velikom zalaganju za razvoj i unapređenje poslovanja Huawei u Srbiji", kazao je Tang.

On je naveo da je cilj projekta da se modernizuje postojeća optička mreža Telekoma, koji će poboljšati uslugu i svojim korisnicima.

Sjaoming je dodao da će građani osim kvalitetnijih komunikacija dobiti i uslugu "pametnog domaćinstva".

"Ovaj projekat će unaprediti mrežu komunikacija i doprineti razvoju Srbije", naglasio je on.
Kako kaže, svi pripremni radovi su završeni i taj projekat može da počne.

"Mi ćemo zajedno sa Telekomom i lokalnim partnerima zajedno raditi u naredne tri godine, do kada će biti završena modernizacija mreže Telekoma Srbije. Duboko verujem da će Vlada Srbije i dalje pružati veliku podršku i da ćemo uspešno realizovati ovaj projekat", dodao je Tang.

Ambasador Kine Li Mančang je izjavio da je početak tog velikog projekta značajan dan ne samo za Telekom i Huawei već i za Srbiju i Kinu.

On je kazao da je kinski premijer Li Kećijang pre nekoliko dana poslao pismo premijeru Vučiću u kome je naveo da je Vučić odlučan za saradnju Srbije i Kine.

S obzirom na dobre političke uslove moramo da ulažemo mnogo veće napore kako bi unapredili bilateralne odnose Srbije i Kine, poručio je Li.

On je dodao da je to prvi projekt čija je realizacija počela nakon posete predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji u junu izrazivši očekivanje da će ih biti još mnogo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija Huawei pametno domaćinstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana