Tekst objavljen: 14.03.2017 12:06        


Među 27 kompanija koje su se prijavile za koncesiju za aerodrom "Nikola Tesla", su francuski "Vinci", nemački "Fraport", engleski "Mančester erport grup", ciriški aerodrom, ali i mnogobrojni azijski ponuđači, piše današnji "Blic".

Spisak 27 kompanija koje su se prijavile za aerodrom

Ne pamti se da je za koncesiju za jedan aerodrom vladalo ovoliko interesovanje, a ako je suditi po pretkvalifikacionom postupku i učesću lidera u ovoj oblasti, onda je beogradski aerodrom prvoklasna investicija, piše list i objavljuje spisak svih 27 kompanija koje su se prijavile.

"Blic" navodi da francuski "Vinci" već poseduje 23 aerodroma u Francuskoj, Portugaliji, Kambodži, a nemački "Fraport" koji polaže pravo na 15 aerodroma u Nemačkoj, Turskoj, Senegalu, Sloveniji, Rusiji, Bugarskoj, Saudijskoj Arabiji i Peruu.

Tu je još jedan evropski div poput ciriškog aerodroma, koji važi za jednu od najznačajnijih transfernih luka na svetu. Među prepoznatljivim brendovima u ovom poslu su i "Mančerster erport grup", engleska kompanija na čije aerodrome godišnje sleti preko 45 miliona putnika.

List primećuje da među ponuđačima, bar po nazivu zemlje, nema kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako se dodaje, u junu ili julu trebalo bi da stignu obavezujuće ponude.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aerodrom nikola tesla kompanije koncesija aerodroma Aerodrom Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana