Tekst objavljen: 30.05.2018 13:17        


Upravni odbor Sberbank Europe imenovao je Sonju Sarkozi, koja je do sada bila na poziciji Direktora Sektora za poslove sa stanovništvom, za novu Predsednicu izvršnog odbora (CEO) Sberbank Europe.

Sonja Sarkozi nova Predsednicu Izvršnog odbora

Ona će na toj poziciji zameniti Gerharda Randa od 1. jula 2018. godine. Gerhard Randa, koji je značajano doprineo restrukturiranju i pozicioniranju Sberbank Europe obavljajući funkciju Predsednika izvršnog odbora u poslednje dve godine, a pre toga radeći na poziciji člana Upravnog Odbora Sberbank Europe, odlazi u penziju krajem juna 2018. godine.

Sberbank Europe je imala dobar početak godine. Sve članice grupe izvestile su o dobiti, time doprinoseći ukupnoj dobiti Sberbank Europe Group u iznosu od 15,9 miliona evra u prvom kvartalu 2018. godine.

“Želeo bih da zahvalim Gerhardu Randai za njegov veliki doprinos sveukupnom uspehu Sberbank Europe i njenih članica tokom poslednje dve godine. Sa Sonjom Sarkozi, na čelu Sberbank Europe, nastavićemo da dalje razvijamo naše poslovanje u Evropi”, izjavio je Zigfrid Vulf, predsedavajući Upravnog odbora Sberbank Europe.

Sonja Sarkozi je u Sberbank Europe, na nivou Grupe, započela implementaciju maloprodajne strategije sa fokusom na kreditne proizvode za stanovništvo i digitalne bankarske usluge. Pre dolaska u Sberbank Europe u avgustu 2017. Sonja Sarkozi je uspešno vodila easybank AG na poziciji Izvršnog direktora banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbank Europe top menadžmenta banke Sberbanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana