Tekst objavljen: 12.03.2016 14:24        


Španski modni gigant Inditeks (Inditex), vlasnik brenda "zara", prijavio je snažan rast profita u 2015. godini zbog veće prodaje i međunarodne ekspanzije poslovanja.

Snažan promet podigao godišnji profit Inditeksa

U saopštenju grupacije se navodi da je njen neto profit skočio za 15 odsto, na 2,88 milijardi evra u godini dana zaključno sa januarom 2016. godine, prenosi agencija Frans pres.

Takvi rezultati su blago iznad prognoza analitičara koje je anketirala kompanija za finansijske usluge Faktset, a koji su predviđali neto profit od 2,85 milijardi evra.

Promet je porastao za preko 15 odsto, na 20,9 milijardi evra, podstaknut rastom poslovanja u svim regionioma u kojima je ova grupacija prisutna.

Inditeks, koji se takmiči sa švedskim H||M-om kao najveći svetski prodavac odeće, nastavio je u proteklom periodu sa ekspanzijom poslovanja, otvarajući 330 prodavnica u 2015. godini.

Grupacija je nedavno otvorila svoju 7.000-tu prodavnicu u svetu Honolulu, na Havajima, navodi se u saopštenju.

Kompanija je, takođe, proširila svoje onlajn prisustvo u Aziji, zahvaljujući čemu sada poseduje internet sajtove za šoping na 29 tržišta.

Inditeks je u godini dana otvorio 15.800 novih radnih mesta, od čega 4.120 u Španiji, pošto se četvrta najveća eknomija evrozone postepeno oporavlja od ekonomske krize.

Takođe je saopšteno da će upravni odbor kompanije predložiti isplatu dividende od 0,60 evra po akciji, prenosi agencija Frans pres.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kompanija zara profit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana