Tekst objavljen: 05.06.2015 11:59        


Vlada Slovenije je saopštila da će iskoristiti sve mogućnosti kako bi došlo do naplate potraživanja koja nekadašnja Ljubljanska banka Zagreb ima prema svojim bivšim komitentima u Hrvatskoj.  

Slovenija hoće naplatu dugova prema Ljubljanskoj banci

Reakcija na odluku Europskog suda za ljudska prava u Strazburu koji se juče proglasio nenadležnim za tužbu Ljubljanske banke protiv Hrvatske zbog tih potraživanja, slovenačka vladaje je navela da će odluku suda proučiti, ali da će i dalje insistirati na naplati starog duga hrvatskih preduzeća, tim pre što je isti sud Sloveniji naložio da isplati staru deviznu štednju te banke njenim štedišama u Hrvatskoj.

"Slovenačka vlada iskoristiće sve mogućnosti, uključivši i one pravne, da dođe do pravednog rešenja, a to rešenje može biti samo podmirenje dugova Ljubljanskoj banci", navodi se u izjavi koju je prenela vladina kancelarija za komunikacije.

Slovenačka vlada je, poštujući nalog suda u Strazburu o isplati devizne štednje, nedavno predložila zakon kojim se odreduje mehanizam isplate potraživanja nekadašnjih štediša Ljubljanske banke. Početkom iduće godine bi trebalo da počne isplata u ratama. Zakon treba da usvoji parlament, a u budžetu za iduće dve godine treba osigurati sredstva za isplatu štediša koja se procenjuju na 385 miliona evra, preneo je portal Seebiz.

Reč je o štedišama Ljubljanske banke u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ljubljanska bana slovenija naplata duga štediše ljubljanske banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana