Tekst objavljen: 11.04.2016 15:40        


Predstavnici kompanija koje na gradilišta u Nemačku šalju više od pet radnika, od danas mogu da dostave dokumentaciju za izdavanje nemačkih viza i Privrednoj komori Srbije.  

Slanje radnika u Nemačku i preko PKS

Privredna komora Srbije, nacionalna asocijacija srpske privrede, od 11. aprila uvela je novu uslugu administriranja dokumentacije za izdavanje viza, na osnovu Sporazuma o detašmanu sa SR Nemačkom, za privredne subjekte koji na nemačka gradilišta upućuju više od pet radnika.

Kako se navodi u saopštenju PKS, zainteresovana preduzeća uslove za upućivanje radnika u Nemačku po osnovu detašmana, kao i potrebnu dokumentaciju za izdavanje viza SR Nemačke, mogu da preuzmu na linku www.pks.rs/detasmani "http://www.pks.rs/detasmani".

Na osnovu međudržavnog Sporazuma potpisanog 2001. godine između SR Jugoslavije i SR Nemačke o zapošljavanju radnika domaćih preduzeća u SR Nemačkoj putem odobravanja godišnjih kvota zapošljavanja, prema ugovoru o izvođenju radova (detašman), privredni subjekti iz Srbije mogu da zapošljavaju svoje radnike na građevinskim, montažerskim, izolaterskim i sličnim radovima na nemačkim gradilištima.

Radno vreme za prijem dokumentacije u Privrednoj komori Srbije je od 9 do 15 sati svakog radnog dana, a za sve dodatne informacije kontakt telefon je 011 3304 577, a mejl detasmani@pks.rs "mailto:detasmani@pks.rs".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
slanje radnika PKS Privrednoj komori Srbije (PKS) Nemačka građevinarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana