Tekst objavljen: 26.10.2015 11:41        


Poslanici Skupštine Srbije usvojili su u petak Zakon o ulaganjima, kojim se izjednačavaju domaći i strani ulagači i unapređuje investiciono okruženje, a osnivaju se Savet za ekonomski razvoj i Razvojna agencija Srbije.

Skupština usvojila Zakon o ulaganjima

Zakon predviđa da Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza i Nacionalna agencija za regionalni razvoj prestaju sa radom najkasnije u roku od 120 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona, odnosno na dan početka rada Razvojne agencije Srbije.

Savet će činiti ministar nadležan za poslove finansija, ministar nadležan za poslove rada i zapošljavanja, predsednik Privredne komore Srbije i direktor Razvojne agencije Srbije.

Radom ta dva organa treba da se stvore uslovi za jasniju podelu odgovornosti za predlaganje, sprovođenje i kontrolu sprovođenja politika Vlade Srbije.

Zakonom se garantuje sloboda ulaganja i jemče prava stranim i domaćim ulagačima po najboljim standardima međunarodnog investiconog prava, uređuje institucionalni okvir za efikasnost pružanja usluga imalaca javnih ovlašhcenja ulagačima.

Posle brojnih primedbi na član 24. tog zakona, koji je predviđao da se na podatke i informacije koje su državni organi saznali u toku pregovora i vođenja postupka primenjuju odredbe zakona kojim se uređuju informacije od javnog značaj, s tim što po zahtevu za davanje informacija o tim podacima u vezi sa ulaganjima postupa Vlada, Ministarstvo je usvojilo amandman zaštitnika građana Saše Jankovića.

Usvajanjem amandmana taj član sada kaže da se pristup informacijama od javnog značaja u oblasti ulaganja ostvaruje u skladu sa zakonom kojim se uređuje slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ministarstvo finansija Novi zakon novi zakon o ulaganju usvojen zakon o ulaganju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana