Tekst objavljen: 05.11.2015 14:59        


Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će naredne nedelje u Skupštini Srbije početi rasprava o Zakonu o ozakonjenju objekata, koji će obuhvatiti skoro 1,5 miliona bespravnog podignutihobjekata.

Skupština naredne nedelje o ozakonjenju objekata

"Sledeće nedelje će u Skupštini imati četiri zakona koje ćemo braniti - Zakon o ozakonjenju objekata, kao i zakone o katastru, trgovačkom brodarstvu i radnom vremenu posade vozila u drumskom saobraćaju", rekla je Mihajlović novinarima.

Ozakonjenje objekata predviđa 238 puta niže troskove i tri puta manje dokumenata.
Predviđa se, na primer, da je za legalizaciju porodične kuće do 100 metara kvadratnih u Beogradu potrebno prosečno oko 100 evra, biti donet do kraja oktobra.

Do sada je za porodičnu kuću do 100 kvadrata bilo potebno šest dokumenata i 2,855 miliona dinara, dok će se sada tražiti dva dokumenta i 12.000 dinara - 9.000 dinara za izveštaj o zatečenom stanju i dokaz o pravu svojine na objektu i 3.000 dinara za taksu lokalnoj samoupravi.

"Želimo da uvedemo red u građevinarstvo, i stavimo tačku na problem legalizacije. Hoćemo na brz i jeftin način da sprovedemo legalizaciju", poručila je ranije Mihajlović.

Kako je ranije najavljeno, taj zakon o odmah po usvajanju u Skupštini stupiti na snagu i obuhvatiće oko 1,47 miliona nelegalnih objkekata, od čega je oko polovina - 771.000 već od ranije u postupku legalizacije odnosno njihovi vlasnici su podneli zahteve.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
izgradnja Novi zakon narodna skupština legalizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana