Tekst objavljen: 08.06.2015 12:34        


Akcije nemačke Dojče banke su tokom jutrošnjeg trgovanja na Frankfurtskoj berzi skočile za skoro 8,0 odsto, samo dan pošto su dva izvršna direktora podnela ostavku, u trenutku kada je banka suočena sa nizom skandala i neispunjavanjem ciljeva profita. Akcije Dojče banke su jutros skočile za 7,91 odsto na 29,80 evra, prenosi agencija Frans pres.

Skok akcija Dojče banke posle ostavke dvojice direktora

Protiv najveće nemačke banke trenutno se vodi oko 6.000 parničnih postupaka, a prošlog meseca je kažnjena sa rekordnih 2,5 milijardi dolara zbog učešća u skandalu povezanom sa manipulacijama kamatnim stopama.

Dvojica izvršnih direktora Dojče banke, Anšu Jain (52) i Jirgen Fičen (66), saopštili su juče da podnose ostavke na svoje funkciju, pri čemu će Jain otići iz Dojče banke krajem juna, a Fičen će ostati do maja 2016. kada se održava godišnji sastanak akcionara Dojče banke.

Njih dvojica se od 2012. nalaze na tim pozicijama, a njihovi ugovori je trebalo da isteknu u martu 2017. godine, navodi se u saopštenju banke.

Član nadzornog odbora Dojče banke, DŽon Krajan (54), trebalo bi da u julu zameni njih dvojicu i postane jedini izvršni direktor nakon što Fičen ode sa funkcije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije banke skok akcija Dojče banka ostavka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana