Tekst objavljen: 06.02.2020 13:55        


Bernhard Maier, glavni direktor Škode, izjavio je ove nedelje za portal Auto Express kako njihova kompanija ima vrlo velike planove za blisku budućnost

Škoda planira čak 30 novih modela tokom dve naredne godine

Škoda, deo koncerna Folksvagen, takođe kreće sa velikom ofanzivom kad je reč o elektrifikaciji, ali i o predstavljanju novih modela automobila. Maier je tako najavio da će od sada pa do 2022. godine Škoda predstaviti čak 30 novih modela vozila, piše Autonet.

Deo njih biće derivati postojećih modela, dok će ostatak biti potpuno novi modeli. Trećina svih automobila koje planiraju uvesti u ponudu u naredne dve godine, njih deset, imaće delimično ili potpuno elektrificiran pogon, najavio je. No, i nakon toga, od 2022. godine na dalje, Škoda ne planira da stane, već će i dalje povećavati broj dostupnih modela i proizvodne količine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jedan od prvih modela koje možemo očekivati u proizvodnji je komercijalna verzija Škodinog koncepta Vision IN. Reč je o SUV-u zasnovanom na platformi MQB, a koji će biti primarno namenjen kupcima u Indiji i Meksiku, dok ga u Evropi nećemo videti.

Osim njega, uskoro bi se mogla pojaviti i Škoda Octavia vRS u plug-in hibridnoj verziji, te dva nova modela zasnovana na modularnoj platformi koncerna Folksvagen za električna vozila, MEB. Kroz dve godine moglo bi se očekivati i osveženje poznatih linija Fabije i Superba.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
30 novih modela 2022 bernhard maier škoda novi modeli

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana