Tekst objavljen: 18.04.2016 13:55        


Javno preduzeće Skijališta Srbije saopštilo je danas da su u proteklom periodu od pet godina ostvarila uštede od 270 miliona dinara. Racionalnom poslovnom politikom i restriktivnim upravljanjem, preduzeće je ostvarilo maksimalne uštede, koje nisu uticale na rad i poslovanje.

Skijalista Srbije za pet godina uštedela 270 mil dinara

Ovakva seča troškova usledila je nakon napravljenih krupnih rezova, kada su optimizacijom poslovanja smanjene sve kategorije troškova i efikasnije se pristupilo trošenju postojećih resursa.

Preduzeće je u julu 2012. godine, samoinicijativno umanjilo zarade u proseku za oko 18 odsto, a u periodu od januara do decembra 2015. godine smanjen je broj stalno zaposlenih za pet.

Pored ovoga, drastične mere štednje odnosile su se na smanjenje potrošnje goriva, prelazak na povoljnije operatere, promene tipova ski karata, ali i na suštinske promene u poslovanju, navedeno je u saopštenju.

Skijališta Srbije su novim pristupom i odgovornim upravljanjem preduzećem ostvarila ciljane i pri tom maksimalne uštede, od 2.2 miliona evra, a ujedno i unapredila efikasnost poslovanja, s obzirom da je završena jedna od najuspešnijih sezona ikada.

Ovogodišnja zimska sezona zabeležila je povećanje broja inostranih i domaćih gostiju na planinama za 40 odsto u odnosu na prethodnu.

Ovo preduzeće je za pet meseci rada ski centra Kopaonik ostvarilo promet od 805 miliona dinara, što je za 15 posto vše u odnosu na prethodnu sezonu.

Odlični poslovni rezultati doprineli su tome da će neto dobit za 2015. godinu koja će biti uplaćena u budžet republike Srbije biti devet puta veća od procenjene.
Skijališta Srbije procenjuje da će u državnu kasu uplatiti 54 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prihod skijališta smanjenje troškova skijališta srbije budžet Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana