Tekst objavljen: 06.10.2019 13:00        


Samsung se na takav potez odlučio zbog negativnih posledica koje je pretrpio usled jačanja konkurencije.

Samsung prekinuo proizvodnju mobilnih telefona u Kini

Južnokorejska kompanija Samsung Electronics prekinula je proizvodnju mobilnih u Kini, saopšteno je iz te kompanije.

Samsung se na takav potez odlučio zbog negativnih posledica koje je pretrpio usled jačanja konkurencije na tom najvećem svetskom tržištu pametnih telefona, prenosi Tanjug od agencije Reuters.

Gašenje poslednje Samsungove fabrike telefona u Kini usledilo je nakon što je kompanija u junu obustavila proizvodnju u svom pogonu u kineskom gradu Huizhouu, kao i u još jednoj fabrici krajem prošle godine.

Samsungov udeo na kineskom tržištu smanjen je na 1% u prvom ovogodišnjem kvartalu sa gotovo 15%, koliko je iznosio sredinom 2013, nakon što je izgubio "trku" sa domaćim brendovima, poput Huaweijai Xiaomija, prema podacima istraživačke kompanije Counterpoint.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pad dobiti

Ranije je objavljeno da operativna dobit južnokorejske elektronske kompanije Samsung smanjena za 56% u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, kao posljedica lošijih performansi u ključnom poslovanju sa čipovima.

Takvi rezultati posljedica su i šire krize u toj industriji, uzrokovane prvenstveno američko-kineskim trgovinskim ratom.

Operativni profit Samsunga u tri mjeseca zaključno sjunom iznosio je 6.600 milijardi korejskih vona (5,6 milijardi dolara), što je za 56% manje u odnosu na dobit od 14.870 milijardi vona iz istog perioda prošle godine.Iz kompanije je saopšteno da su nastavljeni usporavanje i pad cena na tržištu memorijskih čipova "uprkos ograničenom oporavku potražnje".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
samsung kompanija mobilni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana