Tekst objavljen: 09.04.2015 15:06        


Južnokorejski elektronski gigant Samsung očekuje rekordne isporuke svog novog smartfona "galaksy S6" i poručuje da će zbog proizvodnih ograničenja teško moći da odgovori tražnji za verzijom sa savijenim ekranom. Samsung u ogromnoj meri računa na to da će telefoni "galaksy S6" i "S6 edž", koji su dobili pozitivne komentare onih koji su ih isprobali, podstaći rast prodaje i profita u mobilnom sektoru.

Samsung očekuje rekordnu prodaju modela  galaksy S6

Dva nova uređaja Samsunga biće komercijalizovana sutra u 20 zemalja.
Samsung očekuje da će se njegov telefon S6 sa ravnim ekranom prodavati više od modela "S6 edž", čije su marža i cena veće u odnosu na prvi model, a razlika je oko 150 evra, preneo je danas Rojters.

Južnokorejska kompanija je saopštila da možda neće moći kratkoročno da odgovori na potražnju za tim modelom sa ekranom savijenih ivica, jer je teži za proizvodnju.

"Neki operateri mobilne telefonije upravo menjaju svoje porudžbine da bi dobili veću količinu modela 'S6 edž' i izgleda da će potražnja za tim modelom biti veća od ponude tokom cele godine", prokomentarisao je analitičar kompanije HMC Investment, Greg Roh.

"To znači da će se prosečna prodajna cena smanjivati laganijim ritmom, što će, generalno gledano, pozitivno uticati na Samsung", dodao je Roh.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
samsung s6 novi samsung mobilni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana