Tekst objavljen: 17.12.2014 12:59        


Cene usluga rominga u regionu biće jeftinije od kraja juna naredne godine, odlučeno je na sastanku regulatora u Beogradu.

Roming jeftiniji od kraja juna 2015.

Regulatori su u sredu u Beogradu dogovorili da nove tarife važe od sredina leta, a ne od početka godine kako je ranije bilo najavljeno.

Prema tom dogovoru, građani zemalja regiona će od kraja juna razgovore i slanje SMS poruka u romingu plaćati upola jeftinije, dok će cena korišćenja interneta biti devet puta niža od aktuelne.

Odlazni pozivi u romingu će koštati 29 centi umesto sadašnjih 62 centa, dok će cena dolaznih poziva biti smanjena sa 33 na osam centi. Slanje SMS poruka umesto trenutnih 19 koštaće devet centi, dok će se cene korišćenja interneta smanjiti sa za 89 odsto, navodi podgorički list.
Vlade Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH) i Makedonije su krajem septembra u Budvi potpisale sporazum o smanjenju cene rominga, po uzoru na EU.

Države regiona su se sporazumom obavezale da maksimalne cene rominga, telefoniranja, slanja poruka i prenosa podataka u mreži mobilne telefoniije u inostranstvu, budu na nivou cena u zemljama
EU. Građani EU od 1. jula ove godine plaćaju upola manju cenu za usluge rominga nego što je to slučaj bio ranije i ta odluka o dozvoljenim roming tarifama je korak ka konačnom ukidanju te vrste usluge, a najkasnije do kraja 2015. godine. Sporazumu mogu pristupiti sve države regiona i Evropske unije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
niže cene u romingu roming upola jeftiniji roming mobilni operateri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana