Tekst objavljen: 06.05.2019 15:56        


Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre dve nedelje obećao da će auto-put kroz Grdeličku klisuru biti otvoren za "samo 10 dana", taj rok je prošao. Nema objašnjenja da li je otvaranje za taj period uopšte bilo planirano i da li je i zašto pomereno, a nadležni novo otvaranje ponovo najavljuju za 10 dana.

Rok za otvaranje autoputa kroz Grdeličku klisuru opet pomeren

I dok u Koridorima Srbije licitiraju sa datumima - 15, 16. ili 17. maj, stručnjaci ovakvo ponašanje ocenjuju kao neodgovorno i bahato.

Vučićevo obećanje iz Kine da će građani za 10 dana do Grčke ići novim auto-putem "palo je u vodu", jer deonica kroz Grdeličku klisuru još nije puštena za saobraćaj.

Tako je i ovaj, takozvani "Vučićev rok", probijen.

Pridružio se nizu, što zvaničnih, što nezvaničnih, propalih rokova da će auto-put ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj profunkcionisati.

Šta je razlog ponovnog odlaganja u preduzeću Koridori Srbije ne navode, a ne znaju ni kog dana će tačno auto-put biti otvoren. Otprilike, opet za 10 dana.Konstantno probijanje rokova i licitiranje sa datumima otvaranja građevinski inženjer Danijel Dašić opisuje kao neodgovorno, nestručno i bahato ponašanje vlasti.

Ne postoji razlog koji bi mogao da objasni ovako neozbiljno ponašanje vlasti i korišćenje novca građana. Nema logičnog objašnjenja zašto se stalno produžuje rok, kazao je Dašić.

Prema njegovom mišljenju, sredinom maja biće otvorena neka deonica ovog auto-puta, dok će ceo otvoriti "kada im bude odgovoralo".

Oni i sad ne znaju datum, verovatno ne smeju dok predsednik ne bude imao slobodan termin za otvaranje ili čekaju dobar termin koji bi se poklopio sa eventualnim novim izborima, a to znači otvaranje tek za godinu dana, rekao je Dašić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Inače, ugovor za Koridor potpisan je 2013. godine sa rokom završetka radova od 24 meseca.

Dašić dodaje da je celokupan projekat loše urađen i da nije bilo nikakve kontrole radova, zbog čega su se stalno javljali problemi na gradilištu, pa tako umesto da bude završen za dve godine, auto-put se i dalje gradi.

Podsetimo, početkom aprila ove godine i ministarka Mihajlović je najavila puštanje trase pre leta, a iz preduzeća Koridori Srbije završetak radova najavili su za kraj aprila.

Celokupan projekat pratili su problemi - od urušavanja kosina za koje do danas nisu pronađeni odgovorni, promene projekta do konstantnog probijanja rokova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aleksandar Vučić koridor 10 probijen rok grdelička klisura otvaranje autoputa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana