Tekst objavljen: 13.05.2016 10:00        


Država je za razvoj skijaškog i planinskog turizma u poslednjih 10 godina uložila oko 110 miliona evra i rezultati su više nego vidljivi, izjavio je danas vršilac dužnošti direktora "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić, na Festivalu investicija i nekretnika u Miločeru.

Rezultati ulaganja u planinski turizam već vidljivi

Dodao je da je ova skijaška godina ostvarila nezapamćene rezultate i prihod od preko 805 miliona evra, kao i povećanje broja domaćih i stranih gostiju za 40 odsto, saopštavaju "Skijališta Srbije".

Rekao je i da u 80 država u svetu postoje skijaški centri u koje se ulažu velike svote novca za razvoj planinskog turizma i da je samo Austrija za tu namenu u proteklih 16 godina uložila oko sedam milijardi evra.

Govoreći o ciljevima "Skijališta Srbije", Ljevnaić je istakao da afirmacijom zimskih sportova teži stvaranju skijaške nacije i da ski centri u Srbiji, razvojem skijaške infrastrukture, dostignu standarde evropskih i svetskih ski destinacija, kako bi bili što pristupačniji i atraktivniji domaćim i stranim turistima.

Ukazao je da se u razvoju planinskog turizma u Srbiji susreću sa problemima, poput stagnacije turista, ekonomskom krizom, kao i globalnim klimatskim promenama.

"Te faktore uspešno prevazilazimo animiranjem turista, najnižim cenama ski karata u Evropi, kvalitetnom ponudom, a pre svega sezonom koja traje pet meseci u gotovo svim uslovima. Sistemi za veštačko osnežavanje su budućnost zimskog turizma u svetu, a naši ski centri imaju punu pokrivenost veštačkim snegom", naglasio je Ljevnaić.

Napomenuo je i da je letnji planinski turizam još uvek neiskorišćen potencijal za Srbiju, zbog čega su "Skijališta Srbije" razvoj tog vida turizma postavili kao jedan od prioritetnih ciljeva u poslovanju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
skijališta srbije planinski turizam turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana