Tekst objavljen: 02.08.2019 11:10        


Početkom sledeće godine počeće rekonstrukcija Hitne pomoći, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ističući da je to izuzetno važan projekat. Radojičić je dodao da se u treću fazu rekonstrukcije poteza od Ruzveltove do Kalemegdana neće ulaziti pre završetka prve faze

"Rekonstrukcija Dušanove tek kada se završe 27. marta i Kraljice Marije"

Kako je kazao za RTS, rekonstrukcija Hitne pomoći deo je obnove četiri objekta koji se rade da budu energetski efikasni, a novac za to biće obezbeđen preko Evropske investicione banke, gde je 10 mil EUR donacija, a 5 mil EUR kredit, prenosi Beoinfo.

Govoreći o radovima u centru Beograda, Radojičić je istakao da će rekonstrukcija Cara Dušana početi tek kada se završe ulice 27. marta i Kraljice Marije.

- Radimo potez koji je vrlo važan, sigurno je da je potrebno strpljenje dok se to radi - rekao je Radojičić dodajući da je važno da se to radi u ovom periodu godine kada je najmanje ljudi u Beogradu.

Kako je naveo, 9. avgusta će početi da se radi deo između Despota Stefana i Francuske ulice, a 1. septembra se otvaraju tri raskrsnice - u Starine Novaka, Takovskoj i Despota Stefana i tek kada one profunkcionišu radiće se treći deo.

- Cilj nam je da sve završimo do Nove godine - naveo je gradonačelnik.

Upitan da li će sve ono što je najavljeno da će biti završeno do 1. septembra zaista i biti gotovo, Radojičić je rekao da to ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali da se radi ozbiljno i odgovorno.

Govoreći o novoj saobraćajnoj signalizaciji, Radojičić je kazao da je raspisan tender, te da će sredinom avgusta biti otvorene ponude.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pojasnio je da će se novom svetlosnom saobraćajnom signalizacijom upravljati na 322 raskrsnice i da će na taj saobraćaj u gradu bolje funkcionisati.

Naveo je da u glavnom gradu Srbije u ovom trenutku ima mnogo gradilišta, kao i da se obnavlja infrastruktura iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zoran radojičić Beograd ulica 27 marta radovi u beogradu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana