Tekst objavljen: 06.12.2018 16:03        


U prva tri kvartala 2018. godine kompanija Wiener Städtische osiguranje ostvarila je premiju od 8,4 milijarde dinara, što je za 8,83 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. U svim linijama poslovanja ostvaren je rast premije, osim u životnom osiguranju, gde je premija niža zbog jednokratnih polisa životnog osiguranja, koje nisu u fokusu kao prethodnih godina.

Rast Wiener Städtische osiguranja

Dobar poslovni rezultat u prvih devet meseci godine upotpunjen je rastom profita od preko 15 odsto. Tržišno učešće kompanije je uvećano na 11,38 odsto čime je učvršćena pozicija broj četiri sa tendencijom daljeg rasta u narednom periodu.

Na rast premije Wiener Städtische osiguranja, veći od rasta ukupnog tržišta, najviše je uticao odličan rezultat u neživotnom osiguranju, gde je premija povećana za 19,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Uspon u ovom delu postignut je zahvaljujući odličnom radu tokom cele godine, a posledica je i uspešnog pripajanja AXA kompanija, završenog 2017. Po vrstama osiguranja, najveći rast zabeležen je u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju 53 odsto, osiguranje kreditnih potraživanja poraslo je 25,8 odsto, kasko 23,17 odsto, a posebno impresivan bio je porast u osiguranju imovine. Dok je celo tržište u ovom delu poraslo 2,9 odsto, Wiener Städtische osiguranje ostvarilo je povećanje od 16,9 posto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Snažan rast VIG-a u III kvartalu Vienna Insurance grupa (VIG), matična kompanija Wiener Städtische osiguranja, nastavila je trend stabilnog rasta. Prema preliminarnim rezultatima za III kvartal, ukupna premija VIG dostigla je 7,4 milijarde evra, što je za 2,9 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Dobit grupacije povećana je za 6,4 odsto i iznosti 352,2 miliona evra. Pozitivan rezultat kompanije doprineće ostvarenju godišnjih ciljeva, projektovanih na ostvarenje godišnje premije od 9,5 milijardi evra i dobiti u rasponu od 450 do 470 miliona evra. Stabilnost VIG-a potvrdio je i „Standard & Poor’s”, ocenivši grupaciju A plus rejtingom sa stabilnim izgledima za budućnost, čime je još jednom potvrđena dobra finansijska pozicija i velika kapitalna snaga najveće austrijske osiguravajuće kuće i vodeće kompanije za osiguranje u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje wiener osiguranje Wiener Stadtische rast premije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana