Tekst objavljen: 24.10.2016 13:03        


Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti i Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije u 2016. u jedinicama lokalne samouprave. 

Raspisan poziv za dodelu bespovratnih sredstava

Kako je objavljeno u dnevnom listu Politika, rok za dostavu prijava je do 24. novembra do 15.00 sati. Navedeno je da su ukupna sredstva koja se isplaćuju u okviru javnog poziva iz budžeta Srbije 25 miliona dinara, a iz sredstava iz GEF-a su 500.000 dolara.

Najviši iznos koji se isplaćuje po projektu iz budžeta je do 22 odsto ukupne vrednosti projekta ili najviše do 2,5 miliona dinara, dok je maksimalan iznos po projektu iz sredstava GEF-a do 50 odsto vrednosti projekta oslobođeno poreza na dodatu vrednost ili do 50.000 dolara. Cilj projekta je unapređenje energetske i troškovne efikasnosti u objektima od javnog značaja koje su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Kako je navedeno u pozivu, sredstva su namenjena za ugradnju kotlova na biomasu, unapređenje termotehničkih sistema u zgradama putem zamene sistema ili dela sistema grejanja efikasnim sistemom ili ugradnjom toplotnih pumpi, kao i za ugradnju solarnih kolektora za grejanje potrošne tople vode. U pozivu je navedeno da su neki od kriterijuma za izbor projekta smanjenje emisije ugljendioksida, kao i sopstevno učešće u finansiranju projekta.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom, kako je objavljeno, podnose se na adresu Ministarstva rudarstva i energetike, Kralja Milana 36, Beograd, a kompletan tekst javnog poziva nalazi se na internet stranici ministarstva www.mre.gov.rs/javni-pozivi.php.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bespovratna sredstva ministarstvo rudarstva i energetike fond lokalna samouprava

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana