Tekst objavljen: 12.05.2020 11:55        


Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner je saopštio danas da će od 1. jula obnoviti 40 odsto letova predviđenih redom letenja, ukoliko vlade ukinu ograničenja za letove unutar EU i primene na aerodromima mere za zaštitu javnog zdravlja

Rajaner bi od 1. jula trebalo da obnovi 40% letova

U saopštenju Rajanera, dostavljenom Tanjugu, navodi se da će putnici morati da nose maske za lice, da prođu merenje telesne temperature i da traže dozvolu posade za korišćenje toaleta.

Prema planu, avio-kompanija bi od 1. jula trebalo da obavlja 1.000 letova dnevno iz svojih 80 baza širom Evrope, u odnosu na samo 30 letova dnevno koliko trenutno obavlja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će time Rajaner pokriti 90 odsto destinacija do kojih je leteo pre korona krize, ali sa smanjenom frekvencijom dnevnih i nedeljnih letova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U okviru mera borbe protiv virusa Kovid-19, Rajaner će zahtevati od svih putnika da ispune obrazac sa detaljima o dužini njihove planirane posete i gde će odsesti, a te informacije će dostavljati vladama EU radi kontrole da li putnici poštuju mere 14-dnevne izolacije po ulasku u zemlje Unije.

U saopštenju se takođe navodi da će svake večeri biti vršena dezinfekcija unutrašnjosti aviona i da će biti zabranjeno plaćanje gotovinom u avionima.

"Biće zabranjeno čekanje u redovima ispred toaleta, a korišćenje istog će biti odobravano na zahtev putnika pojedinačno", poručili su iz Rajanera.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rajaner 1 jul avio saobraćaj korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana