Tekst objavljen: 18.11.2019 11:55        


Radnici fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija posle prekida od šest radnih dana vratili su se u fabriku i nastavili proizvodnju vozila "500L", a do kraja 2019. biće još neradnih dana, rečeno je u sindikatu fabrike

Radnici Fijata se vratili na posao, još neradnih dana do kraja godine

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Marković je rekao da će radnici završiti 2019. godinu sa ukupno više od 130 neradnih dana.

Marković je kazao da se nova duža pauza očekuje sredinom decembra, jer je praksa prethodnih godina, počev od 2010. da radnici FCA ne rade od Svetog Nikole, 19. decembra do Nove godine.

Prema rečima Markovića, razlog za plaćena odsustva je uvek isti, a to je usklađivanje proizvodnje sa tražnjom, jer kompanija ne želi da proizvodi vozila za "lager".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Jeste, velika je zabrinutost radnika zbog čestih prekida, ali nam uliva nadu ta najavljena fuzija FCA i PSA. Očekujemo da se ispoštuje ono što je najavljeno na globalnom nivou, a to je da neće biti zatvaranja fabrika i otpuštanja radnika. Mi iščekujemo da će to ujedinjenje auto giganata, odnosno proizvodnje, da se pozitivno odrazi i na budućnost poslovanja kragujevačke fabrike i bolju uposlenost kapaciteta", rekao je Marković.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prinudni odmor zoran marković fijat automobili srbija kragujevac slobodni dani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana