Tekst objavljen: 14.03.2017 10:06        


Kompanija "Dunav osiguranje", u saradnji sa udruženjem novinara za poljoprivredu Agropreš, nastavila je sa realizacijom edukativnih radionica "Preduzetnice u agrobiznisu", a prva u novom ciklusu održana je u Kuzminu u Sremu. Radionicu je ove nedelje posetilo pedesetak meštana, poljoprivrednih proizvođača i nosilaca poljoprivrednih gazdinstava.

Radionice Dunav osiguranja - Preduzetnice u agrobiznisu

Predstavnici Glavne filijale Srem Kompanije "Dunav osiguranje" prezentirali su ponudu kompanije u oblasti osiguranja poljoprivrede - useva, plodova i stoke, kao i osiguranje imovine.

"Sa željom da budemo pravi partneri poljoprivrednicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, nastojali smo da prilikom formiranja ponude uzmemo u obzir specifičnosti različitih delatnosti", rekla je Milka Dragović, prezenter ponude "Dunav osiguranja".

Ona je navela da je poljoprivreda "industrija pod vedrim nebom" i da, koliko god truda, znanja i volje uložili u proizvodnju, poljoprivredni proizvođači mogu ostati bez očekivanih proizvoda i dobiti usled samo jednog padanja grada, poplave ili oluje.

"Kao lider na tržištu osiguranja i jedina domaća osiguravajuća kuća, s tržišnim učešćem u osiguranju useva i plodova od 47 odsto, čvrsto smo rešeni da nastavimo da pružamo adekvatnu zaštitu našim poljoprivrednim proizvođačima", navela je Dragović.

Povodom osiguranja biljne proizvodnje, u ovom kraju uzgajaju se ratarske kulture pšenica, soja i posebno kukuruz, kojeg na njivama ima najviše i koji se najviše i osigurava.

Ako poljoprivrednik osigurava useve preko ugovarača, što je u većini slučajeva zadruga, na osiguranu sumu od 128.000 dinara, premija iznosi 1.500 dinara, dok za individualno osiguranje premija iznosi 2.400 dinara, navodi se u saopštenju "Dunav osiguranja".

Kad je reč o osiguranju životinja, a u Sremu se posebno gaje svinje tovljenici na osiguranu sumu od 19.000 dinara po grlu preko ugovarača premija staje 600 dinara, dok individualno košta 900 dinara.

Kod priplodnih krmača, dužina trajanja osiguranja može biti 12 meseci. Preko ugovarača, osiguranje iznosi 4.000 dinara, dok je pojedinačno 5.500 dinara po priplodnoj krmači.

Po rečima Dragović, država već nekoliko godina preko resornog ministarstva subvencioniše osiguranje biljne i životinjske proizvodnje sa 40 procenata osiguravajuće premije.

Kada je reč o osiguranju životinja, "Dunav osiguranje" je potpisnik Ugovora s Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine u vezi sa sprovođenjem Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku. Tim ugovorom Ministarstvo se obavezalo da plati 100 procenata premije za osiguranje životinja koje su predmet kredita.

"Našim klijentima, poljoprivrednim proizvođačima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava i preduzetnicima pre svega možemo obećati brzu i efikasnu naknadu štete u svakom momentu, kao i do sada", poručila je Dragović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dunav osiguranje osiguranje useva osiguranje životinja gazdinstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana