Tekst objavljen: 19.08.2019 11:55        


Auto-putem Miloš Veliki od Obrenovca do Ljiga, koji je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saobraćaju prva vozila

Putarina na novom auto-putu od septembra

Novi auto-put je sinoć oko 22 sata otvoren za redovan saobraćaj, rekli su radnici Puteva Srbije na naplatnoj rampi Obrenovac.

Inače, putarina na novootvorenoj deonici naplaćivaće se od septembra.

Vozila iz Beograda mogu da se uključe na auto-put kod Mislođina, do kojeg se stiže putem pored Ade Ciganlije ka Obrenovcu, kao i obilaznicom preko Ostružničke petlje.

Novi auto-put od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara, a čine ga tri deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom prvobitne izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Tako je sa deonicom Ljig-Preljina, koja je ranije otvorena, u saobraćaju 103,06 km autoputa E-763 Beograd - Južni Jadran.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130 km na sat, širine je 28,4 metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka, gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 kilometara odbojne ograde.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
obrenovac autoput miloš veliki novi autoput putarina čačak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana