Tekst objavljen: 29.06.2016 15:30        


ProCredit banka će za potrebe prevoza koristiti 7 potpuno novih električnih automobila, što će biti prvi put da jedna kompanija ili institucija u Srbiji koristi ekološka vozila. Nabavka ovih vozila izvršena je u skladu sa poslovnom politikom banke koja podrazumeva unapređenje održivog korišćenja energije i uticaja na životnu sredinu.

Prvi električni automobil u Srbiji

Iako u zemlji još uvek ne postoji razvijena infrastruktura za korišćenje ovakvih automobila ProCredit bankaza sada koristi sopstvene resurse za punjenje ali je u planu sa nadležnim organima o razvoju stanica za punjenje.

Upotrebom električnih automobila ProCredit banka želi da skrene pažnju na smanjenje korišćenja fosilnih goriva za potrebe svakodnevnog transporta i doprinese smanjenju emisije ugljen dioksida i drugih gasova štetnih po okolinu. Pored Beograda, električne automobile koristiće i zaposleni u ProCredit banci iz Novog Sada, Pančeva, Kragujevca, Subotice Čačka i Niša.

„Ulaganje u projekte koji za cilj imaju zaštitu životne sredine i korišćenje obnovljivih izvora energije neodvojivi su deo poslovanja ProCredit banke i mi svakodnevno pronalazimo način da ih realizujemo, bilo samostalno ili kroz partnerstvo sa lokalnom zajednicom.

Pre nekoliko godina, napravili smo prvi korak u pravcu tzv. zelenog transporta i za svoje potrebe nabavili hibridna vozila, a sa električnim automobilima smo otišli još dalje, ka potpunom eliminisanjuiz upotrebe automobila sa benzinskim motorima“, rekao je Ivan Smiljković, član IO ProCredit banke i dodao: „Posebno nas raduje činjenica da su ovu ideju prihvatili i naši zaposleni, jer želimo i da na ličnom primeru pokažemo na koji način banka brine o zelenom poslovanju i što manjoj emisiji štetnih gasova u gradovima u kojima postoje ekspoziture banke.

Nadam se da će i druge kompanije slediti naš primer i doprineti da živimo u zdravijem okruženju.“ Ovaj pionirski poduhvat nastavak je veoma uspešnog rada na razvoju programa energetske efikasnosti koji ProCredit banka intenzivno sprovodi. Do sada je kroz kredite za Energetsku Efikasnost i obnovljive izvore energijeplasirano više od 90 miliona evra u projekte koji doprinose povećanju energetske efikasnosti privrede i poljoprivrede kao i upotrebu obnovljivih izvora energije, a ProCredit je i prva banka u Srbiji koja je kreiranjem „zelene ekspoziture“ u Nišu želela da pokaže na koji način je moguće smanjiti potrošnju resursa.

Takođe, stalnim procenama kreditnog portfolija klijenata prema kriterijumu zaštite životne sredine, kao i promovisanje „zelenog finansiranja“ kroz kredite za energetsku efikasnost banka želi da održi najviše standarde kada je u pitanju ekološki održivo poslovanje. Novi električni autmobili biće predstavljeni na tradicionalnom događaju ProAkcija koji će 8. jula banka organizovati na beogradskoj Adi Ciganliji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka procredit električni automobili auto Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana