Tekst objavljen: 01.11.2013 14:15        


U Vankuveru je otvoren je prvi Bitcoin bankomat koji izdaje pravi novac u zamenu za virtualnu valutu putem sigurnosnog sistema skeniranja dlana.Radi se o prvom od pet bankomata koje je kanadski Bitcoiniacs kupila od Robocoina.

Prvi Bitcoin bankomati postavljaju se u Kanadi

Mislim da Bitcoini imaju potencijal da postanu revolucionarni, kaže Mitchell Demeter, osnivač Bitcoiniacsa i suvlasnik Robocoina.

Transakcije ovog bankomata su anonimne, a klijenti se identifikuju skeniranjem dlana. Demeter navodi da anonimna priroda Bitcoina ne treba da plaši one koji sumnjaju u validnost, kao i da se svaka transakcija beleži.

Potez je napravljen kako bi se sproveli kanadski zakoni protiv pranja novca, a bankomati dozvoljavaju transakcije samo do tri hiljade dolara dnevno po korisniku.

Demeter navodi da Bitcoini, kojim se plaćaju usluge na internetu, sada sve više privlače pažnju u stvarnom svetu, pogotovo jer trgovcima omogućavaju da izbegnu takse povezane sa kupovinom kreditnim karticama.

Dodaje da u Vankuveru već postoji 30-ak građevinskih kompanija koje prihvataju Bitcoine kao način plaćanja, a broj takvih kompanija svakodnevno raste.

Četiri preostala bankomata biće postavljena u Torontu, Montrealu, Kalgariju ili Otavi u decembru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitcoin bitkoin bankomat bankomati kanada virtuelni novac novac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana