Tekst objavljen: 22.03.2019 15:33        


Beogradska AIK Banka preuzela je 90,11 odsto akcija slovenačke Gorenjske banke i tako posla prva banka iz srbije koja je iskoračila natržište EU, saopšteno je danas AIK banke.

Prva banka iz Srbije na tržištu EU

„Preuzimanjem Gorenjske banke postali smo prva banka iz Srbije koja je iskoračila na tržište EI“, ističe predsednica Izvršnog odbora AIK Banke i predsednica Nadzornog odbora Gorenjske banke Jelena Galić.

Ona poručuje i da će, kao strateški investitor, AIK Banka podržavati razvoj Gorenjske banke u snažnu regionalnu banku prisutnu na celom tržištu Slovenije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Nastojaćemo da i u narednom periodu osluškujemo i razmatramo sve dobre prilike u regionu, kako bismo se vremenom pozicionirali kao jedan od vodećih igrača na bankarskom tržištu ovog dela Evrope“, navodi Galić.

Kao rezultat ove saradnje, slovenačkim preduzećima, koja posluju na srpskom tržištu, već su na raspolaganju naročito povoljne tarife, a isto važi i za srpka preduzeća koja posluju u Sloveniji. Od danas, bez provizije, klijenti mogu da koriste bankomate obe banke u Sloveniji i Srbiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke aik banka tržište EU

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana