Tekst objavljen: 15.04.2014 15:00        


Proglašenjem pobednika u kategorijama velika preduzeća, mala i srednja preduzeća, javni sektor, elektro industrija, elektronika i rasveta, farmaceutska industrija, finansijski sektor, prehrambena industrija, zatim transport, logistika i trgovina, kao i informaciono komunikacione tehnologije završeno je istraživanje „Najbolji poslodavac“ za 2014.

Proglašeni najbolji poslodavci u Srbiji, evo ko su oni

Najbolje ocenjena preduzeća u šest industrija su: u okviru elektro industrije, elektronike i rasvete pobednik je BUCK d.o.o, u farmaceutskoj industriji prvo mesto dele preduzeća GlaxoSmithKline Export Ltd i Novo Nordisk Pharma d.o.o., pobednik u finansijskom sektoru je Vizija Računovodstvo d.o.o. Beograd, a u informaciono komunikacionim tehnologijama Nordeus d.o.o.

Posmatrajući rezultate na nivou svih firmi učesnica zbirna aritmetička sredina svih ocena iznosi 3,15 (na skali od 1 do 4). Ovakvi rezultati u pogledu zadovoljstva zaposlenih su i očekivani u tipu istraživanja kakvo je “Najbolji poslodavac” jer se u velikoj meri kao učesnici prijavljuju firme koje vode računa o zadovoljstvu svojih zaposlenih i trude se da ga iz godine u godinu podignu na viši nivo.
Pobedu u prehrambenoj industriji je odneo Marbo Product d.o.o., a najbolje ocenjeno preduzeće u kategoriji transport, logistika i trgovina je DHL International Beograd d.o.o. – DHL Express.

Pobednik u kategoriji javni sektor je Osnovna škola "Đura Jakšić" iz Krivelja.

Najbolje ocenjena kompanija u kategoriji malih i srednjih preduzeća je DHL International Beograd d.o.o. – DHL Express, dok je pobednik u kategoriji velikih preduzeća Telenor d.o.o.

U okviru istraživanja zaposleni su dali najviše ocene za lojalnost zaposlenih, međuljudske odnose i radne uslove, dok je nešto manje zadovoljstvo anketiranih po pitanju organizacije rada i razvojnih mogućnosti unutar preduzeća. Oblast koja je najniže ocenjena na nivou svih učesnika istraživanja je korporativna komunikacija.

Najveće zamerke koje su zaposleni izneli u okviru istraživanja se odnose na malu mogućnost da utiču na odluke koje se donose unutar firme i na nedovoljan stepen informisanosti o poslovanju preduzeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao poslodavac kompanija kompanije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana