Tekst objavljen: 27.11.2019 14:55        


Komercijalna banka ostvarila je u prvih deset meseci ove godine profit (dobitak pre oporezivanja) od 7,744 milijarde dinara, što je za 10 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora banke Vladimir Medan

Profit Kombanke uvećan za 10%

U najvećoj domaćoj banci kažu da su zadovoljni poslovanjem, a Medan je istakao da je Komercijalna banka u poslednje dve godine zabeležila najbolje poslovne rezultate u svom postojanju.

Predstavljajući najnovije podatke, Medan je rekao da svi podaci o poslovanju pokazuju ozbiljan rast i dodao da je to veliki uspeh.

"Bilanska aktivna banke porasla je u prvih 10 meseci 2019. godine za šest odsto, uz međugodišnji rast od devet odsto, depoziti su ostvarili međugodišnji rast od sedam odsto, a ukupan kapital banke je porastao za 10 odsto i sada iznosi 74 milijarde dinara".

Neto krediti stanovništvu su porasli u odnosu na isti period prošle godine za sedam odsto, što je odličan rezultat, jer svi znamo koliko je oštra konkurencija na kreditnom tržištu, dodao je Medan.

"Zabeležili smo i rast neto kredita privredi za pet procenata, uz međugodišnji rast od čak osam odsto. A sve to smo ostvarili sa smanjenim brojem zaposlenih. Ovakvi poslovni rezultati najbolje pokazuju rast i kvaliteta vrednosti Komercijalne banke", istakao je on.

Takođe, kaže da posebnu dodatnu vrednost predstavlja poverenje koje klijenti imaju u Komercijalnu banku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako je naveo, svi relevantni indikatori u toj oblasti pokazuju snažan rast.

"Ukupni depoziti na kraju oktobra iznose 333 milijarde dinara, uz međugodišnji rast od čak sedam odsto. Naročito nam je važno poverenje koje uživamo kod običnih građana. Sve više građana odlučuje se da nam poveri svoj novac na čuvanje, tako da smo i u tom segmentu zabeležili rast broja štednih partija, a devizna štednja građana sada iznosi 1,764 milijardi evra, sa rastom od 72 miliona evra u 2019. godini".

Bilansna suma na dan 31. oktobar 2019. godine iznosi 425,72 milijarde dinara.

"Dakle, odlični finansijski rezultati banke i ogromno poverenje klijenata predstavljaju najveću vrednost Komercijalne banke danas, što je jedna od razloga i permanentnog rasta cene njenih akcija, zaključio je Medan u razgovoru sa predstavnicima medija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Komercijalna banka kombank profit vladimir medan prodaja komercijalne banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana