Tekst objavljen: 28.04.2018 9:56        


Tržište putničkih vozila u našoj državi nastavlja snažno da raste i u prvom tromesečju ove godine. U martu ove godine u Srbiji su registrovana 2.952 nova vozila, što predstavlja rast od neverovatnih 75 odsto u odnosu na februar kada ih je prodato 1.685.

Prodaja novih automobila ide punim gasom

Jasno je da je ovo pre svega rezultat uspešnog nedavno održanog "BG kar šoua", ali prodaja u martu ove godine je veća i od prodaje u istom periodu prošle godine kada je održan Međunarodni sajam automobila, još glamuroznija i dugotrajnija smorta četvorotočkaša. Tada je kupljeno 2.611 novih vozila, što znači da je ovogodišnji rast ogromnih 11 odsto.

- Procene su da je za samo sedam dana "BG kar šoua" (jedan vikend manje od Međunarodnog sajma koji se održava svake dve godine), prodato više od 3.000 vozila tako da će se efekat osetiti i u aprilu i maju - kaže analitičar automobilskog tržišta Dragan Škrnjić.

- Prodaju su "pogurali" niska marža i povoljni krediti kao i brojne dodatne pogodnosti koje nude uvoznici poput besplatnog kasko osiguranja, kompleta točkova, produžene garancije, pomoći na putu.Brojke o registraciji novih automobila, prema podacima Srpske asocijacije uvoznika novih automobila i delova, pokazuju i da je prvi kvartal 2018. najuspešniji od 2011. godine.

U prva tri meseca ove godine prodato je 6.306 novih vozila, što je rast u odnosu na isti period prošle godine od 14 odsto!

Najviše vozila u martu prodala je "Škoda" - 429, tri više od "Fijata". Na trećem mestu je "Folksvagen", sa 232 isporučena vozila.Gledajući i kvartalnu prodaju, najuspešniji brend je "Škoda" sa prodatih 999 vozila. "Fijat" je ponovo drugi sa 878, a "Folksvagen" treći sa 548 prodatih vozila.

LUKSUZ NE ZNA ZA KRIZU

Jedini segment automobila koji nije primetio godine krize u Srbiji pripada luksuznim brendovima. Tako je i u ova prva tri meseca, u kojima takozvani premijum brendovi "idu kao alva". Najprodavaniji je "mercedes" - 206 vozila, slede BMV sa 153 i "audi" sa 138 prodatih vozila. Podatak da je "porše" usrećio 29 naših sugrađana, a "Lada", koja je među najjeftinijim vozilima na tržištu, samo 90, sve govori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
luksuzni automobili prodaja automobila novi auto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana