Tekst objavljen: 07.09.2018 15:52        


Građani više ne moraju da kod javnih beležnika donose izvod iz lista nepokretnosti prilikom overe ugovora o prometu i postupaka raspravljanja zaostavštine.

Prodaja nekretnine bez izvoda, jedan trošak manje

Beležnici od danas imaju mogućnost da sami vrše uvid u katastar, bez obaveze da građani plaćaju taksu za to.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, notari su od 7. septembra u obavezi da prilikom overe ugovora o prometu nepokretnosti izvrše uvid u list nepokretnosti na licu mesta bez naknade, što znači da građani ne moraju sami da pribavljaju taj dokument.

Za sve ostale postupke, ako je građaninu za druge svrhe potreban list nepokretnosti, i dalje ga mora pribaviti u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ).

Uskoro, dodaje se u saopštenju, građanima neće biti potreban izvod iz lista nepokretnosti ni za postupke pred sudom.

Podaci u koje vrše uvid javni beležnici ažuriraju se na tri dana, a građani i dalje, ako ipak tako žele, mogu pribavljati izvod iz lista nepokretnosti na dan overe na šalterima nadležne službe katastara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Aleksandar Markovic 07.09.2018 19:08

    kupci novogradnje moraju da se cuvaju od EPSa koji dozvoljava investitorima da zidaju sa kradenom strujom pa posle peglaju razlike u mernim mestima falsifikovanjem zapisnika o neovlascenoj potrosnji kupcima stana koji ne pristanu da podmite elektro montere. u beogradu je Maja Draskovic, rukovodilac seltora neovlascene potrosnje glavni saradnik organizovane kriminalne grupe u EPSu zaduzena za prikrivanje krivicnih dela uz podrsku Ljubise Krunica, direktora ogranka beograd centar. ja sam imao bliskinsusret sa elektro monterom Daliborom Pandzom, pa sam u poslednjih godinu i po dana istrazio sta se desava i ovo je zakljucak - upoznato je i republicko tuzilastvo ali niko ne reaguje po sluzbenoj duznosti. realan trosak ovde je 250.000 RSD ili oko 500 evra ko pristane na koruptivne radnje

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
katastar list nepokretnosti javni beleznici takse plaćanje takse građani nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana