Tekst objavljen: 03.02.2016 8:53        


Ministar privrede Željko Sertić upoznao je danas članove Saveta za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost da je Godina preduzetništva široka inicijativa u koju su ukjučena ne samo ministarstva, državne institucije i organi, već i komore, udruženja privrednika i nevladin sektor - svi koji razumeju koliko je to važno za razvoj zemlje. 

Preduzetništvo važno za razvoj zemlje

Sertić je na drugoj sednici Saveta poručio da inicijativa Vlade Srbije da 2016. proglasi Godinom preduzetništva podrazumeva da je glavni zadatak tog saveta da sinhronizovanom akcijom usmeri sredstva i kapacitete ka malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima kao zdravom delu privrede i da promenom propisa unapređujemo poslovno okruženje kako bi se ovaj sektor razvijao.

"Želimo da menjamo svest, podstaknemo i ohrabrimo ljude da se upuste u preduzetništvo, a konkretnim primerima ćemo pokazati da u Srbiji postoje ljudi koji su se osamostalili, razvili poslove i danas su uspešni preduzetnici" istakao je ministar, sapošteno je iz Ministarstva privrede.

Članovima saveta je predstavljen i Izveštaj o sporovođenju Strategije za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti koju je vlada usvojila prošlog proleća, ali i predstavljene dalje aktivnosti na relizaciji Strategije i utvrđeni načini njihove koordinacije.

Savet za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkuretnost, koji čine ministri resora najvažnijih za sektor MSPP, predstavnici drugih državnih institucija, ali i poslovne zajednice, formiran je sa ciljem da se obezbedi efikasnu koordinaciju aktivnosti na sprovođenju Strategije i drugih mera Vlade Srbije koje su usmerene na sektor malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
godina preduzetništva preduzetništvo Vlada Srbije mala i srednja preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana