EUR 117,60 USD 107,68 CHF 110,94

Kursna lista


Indikativni kurs Evra na dan 26.05.20. :: 117.6167 rsd

Tekst objavljen: 15.06.2019 11:00        


Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom je omogućeno da republički inspektori dobiju zvanje samostalnog savetnika i veće plate. Unapređenjem u zvanje samostalnog savetnika i povećanjem koeficijenta, zarada inspektora iznosiće između 60.000 i 70.000 dinara, u zavisnosti od rezultata koje su pokazali u prethodnom periodu, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Povišica: Ovi državni službenici dobijaju unapređenje i platu od 60.000 do 70.000 dinara

"Inspektori će zbog složenosti posla dobiti viši status, a to znači i veće plate. Vlada Srbije na ovaj način još jednom pokazuje da u okviru reforme inspekcija želi da unapredi materijalni položaj i status inspektora, jer ljudi koji brinu o našem zdravlju, bezbednosti i okolini zaslužuju adekvatne uslove za rad”, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, a navodi se u saopštenju.

On je rekao da će Vlada Srbije učiniti sve da se poveća broj inspektora i unapredi oprema sa kojom rade.Ružić je podsetio da je inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama prošle godine povećan koeficijent za rad na terenu, što je stvorilo uslove da im plata bude povećana do 20 odsto.

"Srbija ima ukupno oko 4.000 inspektora, što nije dovoljno i zato će u narednom periodu prioritet biti zapošljavanje novih inspektora", istakao je Ružić i dodao da Srbija ima četiri puta manje inspektora nego što je standard u EU.

Vlada Republike Srbije je 5. aprila 2019. godine usvojila Akcioni plan za sprovođenje Nacionalnog programa za borbu protiv sive ekonomije za 2019. i 2020. u okviru koga je i mera koja predvidja dostizanje neophodnih ljudskih i materijalnih kapaciteta inspekcija i uvođenje novih kriterijuma za vrednovanje rada inspektora.

U postupku izrade uredbe, sprovedene su konsultacije na svim nivoima vlasti, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uradilo je i Funkcionalnu analizu Republičkih inspekcija sa analizom kapaciteta, dodaje se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
inspektori Vlada Srbije ministarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana