Tekst objavljen: 17.07.2019 11:50        


Podgorička železnica nedavno je povećala cene voznih karata za 15 odsto. Nova cena važi za mesečne karte, kao i za promotivne karte

Povećali cenu karte kada su saznali mišljenje putnika da je jeftina?!

Nadležni u podgoričkoj Železničkoj stanici kažu da su to učinili nakon što su dobili rezultate interne ankete.

"Zadnja anketa koju smo radili pokazala je da 94 odsto putnika smatra da su usluge železničkog prevoza jeftine", rekla je portparolka Željezničkog prevoza Amina Murić.

U ŽPCG ne očekuju da će poskupljenje uticati na smanjenje broja putnika, te navode da cu cene u međunarodnom prevozu ostale na istom nivou.

Murić je kazala da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno od Podgorice do Nikšića poskupela 30 centi, te da umesto dosadašnjih dva evra, vozna karta košta dva evra i 30 centi.

Sa druge druge strane, cena vozne karte do Bijelog Polja umesto tri sada košta tri i po evra, dok putnici od Bara do Bijelog Polja, umesto pet, sada plaćaju pet evra i 80 centi.

Putnici, međutim, nisu oduševljeni postupkom "Željezničkog prevoza".

Iako nije za utehu, iz "Željezničkog prevoza" objašnjavaju da su poskupeli promotivne karte koje su na snazi već tri godine, a ne redovne karte.

"Redovne cene karata su ostale iste. Izvršili smo poskupljenje promotivnih cena karata, ali i nakon poskupljenja ova cena je na nižem nivou od redovnih", kazala je Murić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Osim promotivnih karata skuplje su i mesečne karte.

Tako je mesečna karta na relaciji Podgorica-Bar i Podgorica-Nikšić poskupela sa 30 na 35 evra, dok je za osobe mlađe od 26 godina poskupela sa 21 na 24 evra. Mesečna karta na relaciji Podgorica-Bijelo Polje poskupela je sa 40 na 46 evra, a mlađi od 26 godina umesto 28 plaćaće 32 evra.

Iz kompanije su saopštili da su tokom prve polovine godine prevezli nešto više od 403 hiljade putnika, što je za osam hiljada više nego u istom periodu prošle godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poskupljenje karata Crna Gora železnica putnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana