Tekst objavljen: 10.01.2014 14:51        


Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita potpisala je svih 370 zahteva za subvencionisane stambene zajmove koji su stajali mesecima.

Potpisano 370 zahteva za subvencije za kupovinu stana

- Nikakvih zastoja u isplatama neće biti, teoretski ukoliko bi sve banke podnele zahtev za isplatu subvencionisanog kredita u jednom danu, Nacionalna korporacija bi istog dana mogla da isplati svih 370 subvencija - kaže za Blic Maja Kosovčević, v.d. direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Na pitanje kada će biti isplaćen poslednji od 370 zahteva, Kosovčevićeva kaže da se ne može predvideti kada će se to desiti, jer to zavisi od banaka.

U program subvencionisanog stambenog kreditiranja prošle godine bilo je uključeno 18 banaka. Prosečan iznos kredita banke uz subvenciju u 2013. bio je 37.153 evra, dok je prosečan iznos subvencije države 4.644 evra, piše Blic.

Oni građani čije zahteve za kreditiranje od banaka nije preuzela NKOSK do 13. decembra, neće moći da računaju na subvencionisane zajmove, s obzirom na to da ih država više ne odobrava.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
NKOSK subvencionisani stambeni krediti subvencionisani krediti stambeni krediti stambeni kredit kupovina stana stan na kredit kredit za stan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana