Tekst objavljen: 02.02.2021 11:10        


Odluka o pomoći od 600 evra po autobusu za prevoznike u drumskom saobraćaju sačuvaće više od 20.000 radnih mesta u Srbiji, rekao je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež

Pomoć od 600 evra po autobusu za prevoznike

"Za privredu i Privrednu komoru je važno da su donete dve mere sa liste predloga PKS. Osim podrške prevoznicima, to je i nastavak garantne šeme, za šta je obezbeđeno i dodatnih 500 miliona evra namenjenih državnim garancijama", rekao je Čadež.

Milomir Radovanović, predsednik Odbora Grupacije za prevoz putnika u drumskom saobraćaju i autobuske stanice Udruženja za saobraćaj PKS naveo je da je inicijativa autobuskih prevoznika i za obezbeđenje državne pomoći pokrenuta još za vreme proglašenog vanrednog stanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Predložena mera da se prevoznicima putnika u drumskom saobraćaju za svaki autobus dodeli subvencija od 600 evra za narednih pola godine, znači opstanak za ova preduzeća, smanjivanje otpuštanja radnika i mogućnost za dalje investiranje, kažu i u Udruženju za saobraćaj PKS.

"Prevoz putnika u drumskom saobraćaju je izuzetno ugrožen usled pandemije koronavirusa, jer gotovo dva meseca više od 95 odsto kapaciteta nije radilo. Tokom vanrednog stanja bio je zaustavljen javni prevoz putnika u drumskom međunarodnom, međumesnom i gradsko-prigradskom saobraćaju, a radio je samo mali broj prevoznika koji su obavljali poseban linijskih prevoz odnosno prevoz zaposlenih do radnih mesta. U skladu sa boljom epidemiološkom situacijom, prevoz putnika je nastavljen, ali je u mnogo manjem obimu, pa su gubici i dalje veliki", navela je Milica Dubljević, sekretar Udruženja za saobraćaj PKS.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
drumski saobraćaj 600 evra po autobusu državne subvencije autobuski saobraćaj subvencije Privredna komora Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana